Összeomlott egy épülő híd Indiában, 40 halott

Vágólapra másolva!
Krokodilokkal teli folyóba zuhantak egy összeomló híd munkásai Indiában. A hatóságok eddig 40 ember halálát erősítették meg. Még nem tudni, mitől dőlt le az épülőfélben lévő híd India Radzsasztán államában.
Vágólapra másolva!

Legalább negyven ember vesztette életét rendőrségi források szerint India nyugati részén, egy épülő híd beomlása miatt. A hidat a Csambal folyón építették Rádzsasztán szövetségi államban, és egyelőre nem tudják a katasztrófa okát.

A híd még csütörtökön omlott össze, de a hatóságok abban reménykedtek, hogy az áldozatok száma nem lesz olyan nagy, az eltűntek közül sokan előkerülnek. Korábban 17 halottról, öt sérültről és harminc eltűntről szóltak a híradások. A folyami krokodilok miatt csaknem lehetetlen vállalkozás volt az áldozatok kihalászása, de szombatig 12 munkás holttestét találták meg. A hét végére azonban a hatóságok feladták az eltűntek keresését.

Az építési munkálatok 2007-ben kezdődtek Kota városa közelében, egy dél-koreai és egy indiai cég irányításával. A rendőrség mindkét vállalat ellen eljárást kezdeményezett gondatlanság címén. Két mérnököt már őrizetbe is vettek.