Putyin megint a visszatérésről beszélt

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ismét utalt arra, megfontolja, hogy a 2012-es választáson induljon az elnöki székért, amelyet korábban nyolc éven át ő töltött be. Ezt egy sajtóbeszélgetésen közölte, ahol beszélt arról is, hogy jól együtt tud működni Dmitrij Medvegyev elnökkel.
Vágólapra másolva!

"Azt aztán várhatják!" - válaszolta Vlagyimir Putyin arra a kérdésre, hogy nem távozik-e a politikából, illetve nem akar-e magánember lenni. Az orosz kormányfő élő adásban válaszolt újságírók kérdéseire, és közölte azt is, megfontolja, hogy induljon-e a 2012-ben esedékes elnökválasztáson.

Putyin 2000 és 2008 között már betöltötte az elnöki posztot, és azért távozott a tavaly márciusi választás után, mert a törvény nem engedte meg, hogy két ciklus után harmadszor is induljon. Helyét politikai szövetségese, Dmitrij Medvegyev foglalta el, Putyin pedig a kormányfői székbe került.

Már akkor megjelentek olyan spekulációk, hogy Medvegyev valójában Putyin bábja, aki a következő választáson vissza fog térni az elnöki székbe. Maga Putyin is utalt már rá korábban, hogy esetleg újra megcélozza az államfői posztot.

A kormányfő a sajtóbeszélgetésen Medvegyevről azt mondta, hogy jól tud vele együttműködni, mert azonos elveket vallanak, a hivatalban lévő elnök azonban több nyilatkozatában is igyekezett önállónak mutatni magát. Novemberi éves programbeszédében például azt mondta, szakítani kell a jelenlegi társadalmi viszonyokkal, amit sokan a Putyin-korszak kritikájaként értelmeztek.