Ötvenöt embert ölt meg egy tömegbe hajtó kamion Nigériában

Vágólapra másolva!
Három napos gyászt hirdettek ki a nigériai Kogi szövetségi államban, miután több mint ötven halálos áldozattal járó baleset történt pénteken az egyik piac közelében. Egy kamion sofőrje elveszítette az irányítást a jármű felett, és belehajtott a tömegbe.
Vágólapra másolva!

Tömegbe hajtott pénteken egy teherautó Nigériában, a balesetnek legalább 55 halálos és 35 sérült áldozata van - jelentette vasárnap Nigéria rendőrsége és sajtója. A zsákos műtrágyát - más forrás szerint cementet - szállító teherautó vezetője a rendőrség szerint defekt miatt vesztette el uralmát a jármű felett, és elütötte az út szélén haladó embereket. Az eset az ország középső részén található Kogi szövetségi állam Dekina nevű helyiségében történt, egy piac közelében. A szövetségi állam kormányzója három napos gyászt hirdetett ki.

A járművek és az utak rossz állapota, a közlekedési szabályok általános be nem tartása miatt nagyon gyakoriak a közúti balesetek a több mint 140 millió lakosú Nigériában. A szövetségi közútfelügyelet adatai szerint havonta átlagosan 400 ember hal meg közúti balesetben az országban.