Népszerűbbé tette Berlusconit a támadás

Vágólapra másolva!
Egy friss közvélemény-kutatás szerint jót tett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök népszerűségének, hogy egy kampánygyűlésen fejbedobták a milánói dóm makettjével, eltörve az orrát. Berlusconi beszédet intézett a támogatóihoz, és kijelentette: a támadás nem állíthatja meg.
Vágólapra másolva!

Növekedett Silvio Berlusconi olasz kormányfő népszerűségi indexe, mióta egy kampánygyűlésen megtámadták - derült ki egy új közvélemény-kutatás adataiból. Berlusconi telefonon beszélt egy veronai gyűlés résztvevőihez milánói otthonából, ahol a támadásban szerzett sérüléseit piheni ki.

A 73 éves Berlusconi, támogatóihoz szólva azt mondta, hogy "jelenlétük erőt ad a felépülésre", és a támadás nem állíthatja meg - jelentették olasz hírügynökségek. Az olasz miniszterelnök megismételte új jelszavát: "a szeretet mindig győzedelmeskedik az irigység és a gyűlölet felett", amely már pártjának weboldalán is szerepel.

Berlusconit egy 42 éves férfi sebesítette meg egy milánói gyűlésen, amikor az olasz kormányfő autogramokat osztogatott. Támadója a milánói dóm fém makettjével dobta arcon Berlusconit, akinek eltört az orra és letört két foga. A kormányfőt csütörtökön engedték ki a kórházból, ahol a támadás után kezelték.

A kormányfő népszerűségi indexe a támadást követően 7 százalékkal emelkedett az egy hónapja mért adatokhoz képest. A Corriere della Sera című olasz lapban nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás adatai szerint így már 55,9 százalékon áll Berlusconi népszerűsége, amely a bal-közép szavazók között is növekedett.