Legalább húszan meghaltak a brazíliai esőzésekben

Vágólapra másolva!
Legalább húszan meghaltak a Brazíliában az ország több pontjára lezúdult esők, és az ennek következtében megduzzadt folyók miatt. Több mint 130 városban hirdettek szükségállapotot, Rio de Janeiróban pénteken órákig áramszünet volt.
Vágólapra másolva!

Legalább húsz ember meghalt Brazília déli részén az esőzések által okozott földcsuszamlásokban. A medrükből kilépett folyók helyenként a háztetőkig értek, a természeti csapás miatt ezrek váltak hajléktalanná pénteken.

Dél-Amerika legnagyobb városában, Sao Paulóban mellkasig érő víz hömpölygött az utcákon, megbénult a közlekedés és le kellett zárni a repülőtereket csütörtök délután, amikor elkezdett esni az eső. Hat ember, köztük négy gyermek meghalt a nyomornegyedben a roskadó viskókra zúdult sárfolyam alatt - közölte a polgári védelem.

Brazília déli, Uruguayjal és Argentínával határos részén legalább nyolc ember halt meg, mintegy 18 ezer pedig lakhelye elhagyására kényszerült. Rio Grande do Sul szövetségi államban a folyók vízszintje tíz méterrel haladta meg a normális vízállást, és több mint 130 városban hirdettek szükségállapotot.

Rio de Janeiróra péntek délután kisebb mennyiségű csapadék hullott le. Nem jelentettek halálesetet, de legalább hét kerületben - főleg a város déli részén - órákig tartó áramszünet nehezítette meg a lakosság életét.