Hadat üzent a brit királyi család a paparazzóknak

Vágólapra másolva!
Betelt a pohár a brit királyi családnál az agresszív fotósok miatt. Ügyvédek útján figyelmeztették a brit lapokat, hogy ne merészeljenek közölni olyan fotókat, amelyek a királyi család hétköznapjairól szólnak. A paparazzik ugyanis gyaníthatóan arra készülnek, hogy ellepjék a környékét annak a norfolki rezidenciának, ahol a királyi karácsonyt tartják majd.
Vágólapra másolva!

Erőteljesen figyelmeztette a brit lapokat II. Erzsébet királynő, hogy ne merjenek közzétenni olyan paparazzi-fotókat, amelyeken a királyi család szerepel - írja a BBC. A királynő ügyvédei emlékeztették a lapokat, hogy a magánélet védelme a királyi családot is megilleti. Károly herceg szóvivője is azt mondta, hogy a trónörökösnek is megvan a zavartalan "mindennapi privát tevékenységekhez" való joga.

"Azt elismerik, hogy fűződik bizonyos közérdek ahhoz, hogy mi van velük és mit csinálnak, de ez nem terjed ki arra, hogy fényképezzék az ő és barátaik magánéletét" - közölte Paddy Harverson szóvivő. A BBC tudósítója szerint mindez több, mint egy figyelmeztető lövés. Miután évekig szemet hunyt a királyi család a fotósok zaklatása fölött, mostmár elhatározták, hogy keményebben fellépnek az agresszív paparazzókkal szemben.

Az váltotta ki a királyi család kemény reagálását, hogy kiderült: karácsonykor fotósok hada lepi majd el a norfolki Sandringham királyi birtokot, és megpróbálják megörökíteni a családi ünneplést. "Mindenki szeretne végre egy fotót Vilmosról és [barátnőjéről] Kate-ről, és nem feltétlen a brit lapoknak, de tudja, ezek a képek egy csomó pénzt érnek külföldön" - magyarázta a felfokozott érdeklődést Ingrid Seward, a Majesty magazin főszerkesztője a BBC-nek.

Vilmos herceg azonban kételkedik a fotósok szavahihetőségében, miután 2007-ben egyszer már durván letámadták őt, és barátnőjét, Kate Middletont. Ráadásul a mai napig sokan a paparazzókat okolják azért, hogy Vilmos édesanyja, Diana hercegnő halálos balesetet szenvedett egy párizsi alagútban, 1997-ben.