Vágólapra másolva!
A londoni metró egyik megállójában emlékművet kap az a brazil férfi, akit 2005-ben a londoni metrórobbantások után lőttek le az angol rendőrök azért, mert terroristának nézték. A 27 éves férfi teljesen ártatlan volt.
Vágólapra másolva!

Emlékművet kap Jean Charles de Menezes, az a fiatal brazil férfi, akit egy londoni metróállomáson lőttek le brit rendőrök, mert terroristának nézték.

A londoni közlekedési vállalat rábólintott az emlékmű tervére, ezért a Stockwell megállónál a 27 éves korában megölt férfit mintázó mozaik kap majd helyet. A mozaik a Menezes emlékét őrző virágcsokrok és gyertyák, valamint újságkivágások helyét veszi át a BBC szerint.

A brazil férfival 2005. július 22-én terrorelhárítók hét golyója végzett. A tragédia egy nappal a londoni merényletek után történt, a hatóságok egy feltételezett öngyilkos robbantó nyomában voltak.

Az ügyben folyó eljárás végeztével Menezes családja novemberben elfogadta a hat számjegyű kártérítést a rendőrségtől. "A fájdalom, hogy Jean megölése ügyében soha nem lesz igazság, minden nap üldöz minket. De tudni azt, hogy emlékét a helyi közösség életben tartja ezen a mozaikon keresztül, olyan tisztelgés, amelyről nem is álmodhattunk" - mondta Vivian Figueiredo, Menezes unokatestvére.