Elhunyt Yves Rocher, a kozmetikai óriáscég feje

Vágólapra másolva!
Elhunyt Yves Rocher, az általa alapított francia kozmetikai óriáscég feje szombaton. A világszerte elismert márkákat forgalmazó Rocher 79 éves volt.
Vágólapra másolva!

Hetvenkilenc éves korában szombaton Párizsban elhunyt Yves Rocher, a róla elnevezett kozmetikai cégbirodalom elnöke - közölte a cég szóvivője. Rocher 1930 áprilisában született La Gacilly bretagne-i városkában, amelynek 1962 és 2008 között a polgármestere volt. Alig 29 évesen, 1959-ben alapította meg a nevét viselő kozmetikai márkát, amelyek előállításához növényeket használt, elutasítva minden szintetikus szert.

A magyarországi márkaboltokkal is rendelkező Yves Rocher konszern több mint 15 ezer embert foglalkoztat világszerte. A 30 országban jelen lévő konszern által forgalmazott márkák között szerepel az Yves Rocher, a Daniel Jouvance, a Dr Pierre Ricaux, az Isabel Derroisné, Kiotis és a Galerie Noémie, valamint a Petit Bateau ruházati márka.

Nicolas Sarkozy francia elnök közleményben tisztelgett "a nagy francia gyáriparos emléke előtt", aki "lépésről lépésre képes volt felépíteni egy konzorciumot a női szépség szolgálatában, a tartós foglalkoztatás fejlesztésébe és a környezet védelmébe ruházott be, többek között a Yves Rocher-Istitut France alapítvány közreműködésével".