Elhagyta a kórházat a megtámadott Berlusconi

Vágólapra másolva!
Négy napos kórházi kezelés után hazaengedték villájába Silvio Berlusconi olasz kormányfőt, akit vasárnap este támadtak meg Milánóban. Egy férfi a milánói dóm kicsinyített modelljével dobta meg a miniszterelnököt, akinek orra berepedt, két foga kitört.
Vágólapra másolva!

Elhagyta a milánói kórházat csütörtökön Silvio Berlusconi olasz kormányfő, akit vasárnap ért támadás egy nagygyűlésen Milánóban. Berlusconi gépkocsi-konvojának indulását sok újságíró várta. A kormányfő a felhúzott ablakon keresztül integetett. Orrán kötés, bal arcán borogatás volt.

A 73 éves kormányfőt a Milánótól 40 kilométerre lévő Arcore helységben lévő villájába vitték, ahol várhatóan két hétig lábadozik. Berlusconi négy éjszakát töltött a kórházban, noha kezdetben azt mondták az orvosok: csak 24-36 órányi bent tartózkodásra lesz szüksége.

Az olasz kormányfőt vasárnap este egy milánói kampánygyűlés után dobta meg a 42 éves Massimo Tartaglia a milánói dóm fémből készült másával. A politikusnak kitört két foga és berepedt az orra. Az olasz sajtóban számos bírálat érte a kormányőrséget, hogy túl lassan reagáltak a Berlusconit ért támadáskor. Berlusconinak azonban a San Raffaele kórházban sem volt nyugta, egy 26 éves, "elmebetegnek tűnő" fiatalember próbált beszökni hozzá, hogy beszéljen vele, de rendőrök feltartóztatták a fegyvertelen férfit.