Berlusconinak két fogát kiverték Milánóban

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt arcon csapták egy nagygyűlésen Milánó központjában. A kormányfőt kórházi kezelésre szállították és egy napig bent tartják. Eltört az orra és kitört két foga, két nagy sebet kapott a felső ajka. Egyes hírek szerint az elkövető kezében a milánói dóm kicsinyített, fémből készült mása volt.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt vérző szájjal tuszkolták kocsijába a testőrei, miután egy férfi megütötte egy milánói téren vasárnap este. A kormányfőt kórházi kezelésre vitték és 24 órás megfigyelésre bent tartják - tájékoztatta a Reuters brit hírügynökséget Berlusconi egyik embere. A támadó egy 42 éves férfi, akit a BBC szerint korábban kezeltek mentális zavarok miatt. A rendőrség őrizetbe vette.

A 73 esztendős Berlusconit azt követően érte a támadás, hogy beszédet mondott egy választási nagygyűlésen Milánó központjában. Éppen a márciusi önkormányzati választások kampányindítóján osztott Berlusconi autogramokat, amikor az ökölcsapás érte. Egyes hírek szerint az elkövető kezében a milánói dóm kicsinyített, fémből készült mása lehetett. A BBC szerint nem egyértelmű, hogy a sérülést ütés vagy felé dobott tárgy okozta-e.

A földre esett politikust testőrei lábra segítették, majd autójához kísérték, ahonnan Berlusconi még jelezni akarta a tömegnek, hogy nincs nagyobb baj. Ezután a helyi, San Raffaele kórházba vitték, ahol egyik orvosa megvizsgálta.

Orvosa, Alberto Zangrillo szerint Berlusconinak akár hetekig is megfigyelés alatt kell maradnia sérülései miatt. Az ütés következtében két foga kitörött, és az orra is megrepedt, ráadásul nagyon sok vért veszített - közölte a doktor. A kormányfőn CT-vizsgálatot végeztek, eddig azonban műtétre nem volt szükség. "Olyan nagy ütést kapott az arca, hogy két nagy sebet is szerzett a felsőajkán - az egyik külső, a másik belső sérülés volt, ezeket a sebeket elláttuk" - tette hozzá.

Választási beszédéből a BBC idézett: Berlusconi azt mondta, hogy "szörnyetegnek festik le" őt, de ő nem hiszi, hogy az lenne. Egyrészt azért, mert "jóképű", másrészt mert "rendes fickó". A Corriere della Sera internetes változata szerint a beszéd alatt a hallgatóság egy kisebb csoportja fújolni kezdte a miniszterelnököt.