Lecsukhatják a sivatagi migránsoknak segítő férfit

Vágólapra másolva!
25 napra elzárhatják azt az amerikai férfit, aki vizeskancsókat hagyott az arizonai sivatagban, hogy segítsen a szomjazó illegális bevándorlóknak.
Vágólapra másolva!

Azzal fenyegetett meg egy amerikai bíró egy férfit, hogy szemetelésért 25 napi elzárásra ítéli, mert vízzel teli kancsókat hagyott az arizonai sivatagban az illegális bevándorlóknak, akik Mexikóból érkeznek. A férfit eredetileg közmunkára ítélték, miután rajtakapták a szemetelésen, amit ráadásul egy vadvédelmi övezetben követett el. A férfi azonban nem volt hajlandó elfogadni az ítéletet erkölcsi és jogi aggályai miatt - írja a brit Independent.

Az amerikai Star Tribune című lap szerint augusztusban 300 órányi szemétszedére ítélték a férfit, emellett egy évre kitiltották a vadrezervátumból. A lap értesülései szerint a férfi a No More Deaths (Nem kell több halál) nevű civil szervezet tagja, amely segít az illegális bevándorlóknak, hogy ne haljanak szomjan a sivatagban. A férfi választhat 600 óra közmunka vagy 25 nap elzárás között - írja a Star Tribune.