A plafont átvágva szökött meg 31 rab Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Átvágták cellájuk megerősített fémplafonját, így lépett meg harmincegy rab egy dél-afrikai rendőrőrs fogdájából - közölte szerdán egy helyi rendőrségi szóvivő. A szökevények többsége illegális bányász, akiket a Barbeton város körüli aranybányákban fogtak el.
Vágólapra másolva!

Harmincegy rab szökött meg a Dél-Afrika keleti részén található Barberton város rendőrkapitányságáról - közölte Leonard Hlathi százados az AFP francia hírügynökséggel. A szökevények többsége illegális bányász, és úgy szöktek meg, hogy éjszaka átvágták cellájuk fémplafonját. A harmincegy ember közül ötöt már sikerült elfogniuk a dél-afrikai hatóságoknak, és letartóztatták egy segítőjüket is.

Az eset után felfüggesztették a város rendőrfőkapitányát valamint annak helyettesét, és fegyelmi eljárást indítottak ellenük gondatlanság miatt. A rendőrségi szóvivő szerint a szökést az is elősegítette, hogy a 150 személyre tervezett fogdában 288 embert tartottak fogva.

Az utóbbi időben sok embert tartóztattak le a Barberton körüli aranybányákban, amelyekbe rendszeresen betörnek a nemesfémre vágyó emberek. A helyi rendőrség csak december 15-e és 27-e között 355 illegális bányászt fogott el, akiknek nagy része a szomszédos Mozambikból és Zimbabwéből érkezett.