A Fehér Ház hívatlan vendégei állítják, hogy volt meghívójuk

Vágólapra másolva!
Azzal vádolnak egy amerikai párt, hogy jogtalanul vett részt a múlt héten Barack Obama amerikai elnök első hivatalos díszvacsoráján. A pár nő tagja kedden kijelentette, hogy meg voltak hívva az eseményre, és tönkretette hírnevüket, hogy a sajtó ennek ellenkezőjét állítja.
Vágólapra másolva!

November utolsó hetében Manmohan Szingh indiai miniszterelnök tiszteletére rendezett Barack Obama amerikai elnök első hivatalos állami díszvacsoráját a washingtoni Fehér Házban. Itt lettek figyelmesek Tareq és Michaele Salahire, aki a sajtó szerint meghívó nélkül vett részt az eseményen.

A gála óta először szólalt meg kedden a nyilvánosság előtt a pár. Az NBC televíziónak azt mondták, hogy vannak irataik, amelyek bizonyítják, meg voltak hívva. Amint az amerikai titkosszolgálat befejezi a nyomozást, azonnal nyilvánosságra hozzák az iratokat - mondták. Michaele kijelentette, hogy meghívottak között voltak és nem belógtak. Mint mondta, az egész eddigi életüket szétrombolta, hogy hírbe hozták őket.

Az esetről Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy nem lehetett félreértés: "Senki nem jelenik meg a Fehér Házban félreértésből" - jelentette ki.

A Fehér Házban tartott vacsorák a washingtoni társasági élet csúcspontjai - írja a Guardian. Múlt héten a Salahi házaspár a politika, média és Hoolywood legbefolyásosabb figuráival találkozhatott, akik Szingh és az amerikai-indiai kapcsolatok méltatásáért voltak jelen, és még Obama kezét is megrázhatták.

Nem sokkal azután, hogy a pár megérkezett, újságírók jelentették, hogy nincsenek rajta a vendéglistán annak ellenére, hogy a Fehér Ház a világ egyik legjobban őrzött elnöki rezidenciája. A Washington Post szerint a házaspár egy Pentagon-tisztviselőn keresztül juthatott be a díszvacsorára, akinek közös társasága van az ügyvédükkel. A párra pénzbírságot is kiszabhatnak.

Időközben egy helyi washingtoni tévé azt jelentette, hogy a pár szeptemberben egy előkelő adománygyűjtő vacsorára is beosont. Azután kísérték ki őket, hogy lefotózkodtak pár hírességgel, mint például Charles Rangellal, aki New York állam küldöttje. Az NBC-n a pár tagadta a hírt, mondván, hogy a vacsorára az ügyvédükön keresztül kaptak meghívást.