98 éves nő ölhette meg 100 éves szobatársát Amerikában

Vágólapra másolva!
Amerika történetében valószínűleg még nem állt bíróság elé gyilkosság vádjával olyan idős ember, mint Laura Lundquist. A 98 éves nő a vád szerint megfojtotta 100 éves szobatársát, mert az túl sok vendéget fogadott.
Vágólapra másolva!

Megvádoltak egy 98 éves nőt az Egyesült Államokban azzal, hogy megfojtotta 100 éves szobatársnőjét egy idősek otthonában, Massachusetts államban - írja a BBC. Dartmouth városka rendőrsége azt gyanította eleinte, hogy Elizabeth Barrow öngyilkosságot követett el, de csakhamar Laura Lundquistre terelődött a gyanújuk.

Egy massachusettsi bíróság kórházba küldte a 98 éves vádlottat, hogy kicsit helyretegyék az egészségét, mire bíróság elé kéne állnia. Ügyvédje azzal indokolta tettét, hogy több betegségben is szenved a 98 éves nő. A BBC szerint Lundquist lehet az egyik legidősebb amerikai, akit valaha bíróság elé állítanak az Egyesült Államokban gyilkosság vádjával.

A két nő már egy éve lakott közös szobában, amikor a feltételezett gyilkosság megtörtént. Szeptember 24-én találták meg Barrow holttestét a szobában, a fejére nejlon zacskó volt húzva, valószínűleg így fojtották meg. Scott Barrow, az áldozat fia megindultan nyilatkozott a bostoni WCVB-TV-nek a BBC szerint.

"Úgy gondoltam, édesanyámat szerették. Ő is szeretett mindenkit az otthonban. Volt egy napi rutinja, miszerint fel-alá járkált az előszobában, és megölelgette azokat, akik nem olyan szerencsések, mint ő" - mondta a 100 éves hölgy fia.

A fiú szerint a szobatárs arra panaszkodott, hogy a későbbi áldozat túl sok vendéget fogadott a szobájában, és ezért "fenyegető" és "zaklató" megjegyzésekkel illette a 100 éves nőt. Emiatt kérte a meggyilkolt nő fia, hogy anyját tegyék át másik szobába, azonban az otthon személyzete biztosította, hogy a két nő már kezd egész jól kijönni egymással. Anyja ráadásul azért sem akarta elhagyni a szobát, mert vele lakott itt férje is évekig, mielőtt meghalt - írta az AP. A fiú szerint anyja még 100 évesen is erős volt, nyugodtan elvitték például vásárolni is.