Tűz a prágai repülőtéren

Vágólapra másolva!
A prágai repülőtér irányítótornyában reggel keletkezett tűz miatt szombat délelőtt lezárták a cseh főváros repülőterét, emiatt a Prága-Budapest járatok egy része jelentős késéssel közlekedett.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki szombat reggel a prágai nemzetközi repülőtér irányítótornyában, ami miatt ideiglenesen fel kellett függeszteni a légi kikötő forgalmát - közölte a reptér szóvivője. Eva Krejci szerint nem sokkal reggel nyolc előtt hagyták abba a toronyban dolgozók a munkát, ugyanis füst töltötte meg a helyiségeket.

"Megfeszítetten dolgozunk, hogy olyan gyorsan helyreállítsuk a munkamenetet, amilyen gyorsan csak lehet" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az érkező járatokat a cseh fővárostól nyugatra fekvő Karlovy Vary repülőterére, valamint a németországi Düsseldorf és Drezda repterére irányították át. A járatindulásokat átmenetileg leállították Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb repterén.

A prágai irányítótoronyban kiütött tűz miatt fennakadások voltak a két főváros közötti mai légiforgalomban - mondta lapunknak a Malév szóvivője, Hegedűs Ádám. Budapestről három járat indul(t) ma Prágába, ezek közül a kettőt a Czech Airlines egyet pedig a Malév üzemeltet. Mindhárom járat késsel indult, a Malév menetrend szerint reggel 8,15 órakor induló járata 12,25-kor, a cseh járatok pedig 8,55 helyett 10,45-kor, illetve 14,30 helyett 15,16 szálltak fel.

A Prágából érkező négy járat közül a reggel és az esti gépek a tervek szerint közlekednek, a Malév 11,15-re leszállni tervezett gépe azonban csak 15,30-kor száll le, a Czech Airlines 13,15 várt járata pedig 15,00 órára érkezett meg.

A prágai repülőtér zárlatát délelőtt 11 órakor oldották fel.