Szülők pereskednek gyermekük életéről Londonban

Vágólapra másolva!
Hétfőn kezdődött az a londoni bírósági tárgyalás, amelyen egy apa el akarja érni, hogy gyógyíthatatlan beteg gyermekét a kórház és az anya javaslata ellenére ne kapcsolják le a lélegeztető gépről. Az apa szerint a gyermek időnként játszani is szokott, az orvosok szerint azonban az élete csupa szenvedés - derül ki a CNN beszámolójából.
Vágólapra másolva!

A bíróság határozata szerint a hétfőn kezdődött tárgyalás során az ügy egyik szereplőjének nevét sem szabad nyilvánosságra hozni, a vita középpontjában álló gyermeket is csak RB-ként említik. A gyermek egyéves és egy ritka betegségben szenved, amely súlyos légzési problémákkal jár, ezért folyamatosan lélegeztető gépen kell tartani - írja a CNN.

Az orvosok szerint a gyermek tüdeje néhány óránként megtelik vízzel, aminek hatására fulladásérzése támad. A folyadékot az orvosoknak kell kiszivattyúzni, ami további fájdalmat okoz a gyermeknek. A kórház szerint ez felesleges szenvedést jelent a gyermek számára, a betegség ráadásul egyre súlyosabbá válik, ezért ők azt javasolják, hogy vegyék le a gépekről. A szülők között - akik jelenleg nem élnek együtt - ez okozott vitát, az anya ugyanis egyetért a kórházzal, az apa azonban tiltakozik, és bíróság elé vitte az ügyet.

A férfi szerint a gyerek felismeri a szüleit és játszani is szokott. Az apa ügyvédei ezért olyan videókat készülnek bemutatni, amelyeken látszik, hogy a gyermek reagál a környezetére. A kórház hangsúlyozza, hogy tisztában vannak vele, hogy ez nagyon nehéz döntés, de "akik RB kezelésében részt vesznek, azért teszik meg ezeket a lépéseket, mert szerintük ez áll RB érdekében".