Beoltják a guantánamói rabokat H1N1 ellen

Vágólapra másolva!
A guantánamói fogolytáborban őrzött emberek is megkaphatják a H1N1 influenzavírus elleni védőoltást - közölte hétfőn a börtön szóvivője. Először a foglárokat, aztán a rabokat oltják be a felszámolás alatt álló kubai börtöntáborban.
Vágólapra másolva!

A guantánamói börtöntáborban terrorizmus gyanújával fogva tartott embereket is beoltják az új típusú influenza ellen - közölte hétfőn a börtön szóvivője, James Crabtree. Szerinte a vakcinák várhatóan már ebben a hónapban megérkeznek, és előbb a börtönfoglárok, majd a fogvatartottak kapják meg a védőoltást.

A szóvivő azt mondta: tisztában van azzal, hogy erre "indulatos válasz" várható azoktól, akik szerint a terrorizmussal gyanúsítható embereket nem kéne influenza elleni készítményekkel ellátni, amikor az amerikai polgároknak várniuk kell az oltásra a szérum hiánya miatt. Crabtree erre válaszul kijelentette: hogy az amerikai hadsereg illetékesei felelősek a rabok egészségért, és gondoskodniuk kell róluk.

James Crabtree szerint a felszámolás alatt álló kubai börtöntáborban maradt 215 fogoly teljesen önkéntes alapon kaphatja meg a védőoltást a H1N1 vírus ellen.