Felfüggesztették a Tower két őrét az első női őr terrorizálása miatt

Vágólapra másolva!
Fegyelmi vizsgálat indult a londoni Tower több őre ellen, mert a gyanú szerint megpróbálták kikészíteni egyetlen női munkatársukat, aki 2007-ben a nők között elsőként állhatott be a beefeaternek nevezett őrök közé. A nő korábban 22 évig szolgált a hadseregben, és a felvételin öt férfit utasított maga mögé.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztették a londoni Tower két őrét a fegyelmi eljárás során, amely az erődítmény első női őrének, Moira Cameronnak a terrorizálása miatt indult - írja a Guardian. Egy harmadik őr ellen még folyik a vizsgálat, amely a Tower közleménye szerint két-három hét múlva fog lezárulni. A három ember egyike rendőrségi figyelmeztetést kapott, amiért belepiszkált a Cameronról szóló Wikipedia-szócikkbe.

A 44 éves Moira Cameron két évvel ezelőtt állt munkába az első női őrként az ezeréves erődítményben, megtörve azt a hagyományt, hogy a Tower őrei - hivatalosan Yeoman Warderek, becenéven beefeaterek, azaz marhahúsevők - csak férfiak lehettek.

A Skóciából származó Cameron 20 éves korában lépett be a seregbe. Távirdászként dolgozott, aztán katonai könyvelő lett. Szolgált északnyugaton, északkeleten, Anglia déli részén, Észak-Írországban és Cipruson. Miután leszolgálta a kötelező minimumként előírt 22 évet a seregben, 2007 júliusában kapta meg az állást, maga mögé utasítva öt férfi jelentkezőt. Feladata az egykori királyi palota és börtöntorony, a koronaékszerek őrzése, a turisták kalauzolása.

Cameron 34 férfival dolgozik együtt. "Ez egy nagyszerű állás, és nagyon-nagyon szerencsés vagyok, hogy megkaptam. Fölébredsz reggel, és tudod, hogy jó napod lesz" - nyilatkozta 2007-ben, amikor elkezdett őrként dolgozni. Már akkor említette viszont, hogy néhány kollégája nem örült a jövetelének. "Kaptam néhány megjegyzést. Egy fickó a kapunál egyik nap azt mondta: ellenzi, hogy én végezzem a munkát. Én meg azt mondtam neki: köszönöm, hogy semmibe veszed a 22 éves szolgálatomat őfelsége hadseregénél."

A londoni Tower hétfőn megerősítette, hogy három őr ellen vizsgálat folyik zaklatás gyanúja miatt, és kettőjüket már fel is függesztették. A The Sun nevű bulvárlap szerint állítólag megrongálták Cameron egyenruháját, és többször zaklató üzeneteket tettek az öltözőszekrényébe.