Elismerte az átverést a ballonos fiú anyja

Vágólapra másolva!
A bíróságon tett vallomásában beismerte a hatóságok és a média félrevezetését az a coloradói nő, akinek hatéves kisfiáról jó ideig azt hitték, elragadta egy elszabadult meteorológiai ballon. Az apa továbbra is tagadja, hogy a történet szándékos átverés lett volna.
Vágólapra másolva!

Mayumi Henne beismerte, ő és férje "végig tudtak róla", hogy gyermekük, Falcon Heene nincs a kertjükből múlt héten elszabadult héliumos ballonban, hanem a házuk padlásán rejtőzik - írja a BBC a nyilvánosságra került amerikai bírósági dokumentumok alapján.

A vallomás szerint a szülők rávették három gyermeküket, hogy hazudjanak a sajtónak és a rendőröknek. Az átverést két héttel az eset előtt találták ki, azzal a céllal, hogy ismertté, ezáltal a médiában könnyebben "eladhatóvá" tegyék a családot.

A héliummal töltött ballon mintegy 70 kilométert tett meg a levegőben, és a szülők könnyek közt bizonygatták, hogy hatéves kisfiuk benne ült. Amikor a ballon leszállt, a gyerek nem volt benne, és a hatóságok azt feltételezték, hogy útközben kizuhant. Később kiderült, hogy végig otthon volt.

A fiú a CNN hírtelevízióban szólta el magát, amikor apja kérdésére azzal magyarázta rejtőzködését: "ti mondtátok, hogy ezt a show kedvéért csináljuk". A BBC műsorában pedig egy denveri tévécsatorna munkatársa elmondta, hogy az apa először őket hívta fel, csak utána értesítették a rendőrséget.

Az apa, Richard Heene továbbra is tagadja a szándékos félrevezetést. Ügyvédja annyit mondott, várja, hogy bizonyítékot mutassanak neki, mert egyelőre csak állítások vannak.

A megyei seriff több vádpontban készül meggyanúsítani a szülőket, ezek között van olyan, amelynek maximális büntetési tétele hat év börtön és félmillió dollár pénzbírság.