Koplaltatja minisztereit a fitneszmegszállott Sarkozy

Vágólapra másolva!
Alapkövetelmény a lapos has Nicolas Sarkozy francia elnök kormányában. Több miniszter is láthatóan lefogyott az utóbbi időben a Le Parisien szerint.
Vágólapra másolva!

Már nem elég ahhoz, hogy bekerüljön Nicolas Sarkozy francia elnök kormányába, ha egy politikus okos és tehetséges - írja a brit Times. Az elnök azt is elvárja minisztereitől, hogy vonalaikra is odafigyeljenek. Állítólag egy alkalommal azt mondta egy miniszteri poszt várományosának, hogy adjon le pár kilót és változtasson frizurát, ha a kormányában akar dolgozni. "Példát kell mutatniuk azzal is, hogy formában maradnak" - mondta a Le Pointnak nyáron egy névtelenül nyilatkozó tanácsadó.

A Le Parisien kedden arról írt, hogy számos francia miniszter láthatóan lefogyott az utóbbi időben. Például Brice Hortefeux, a belügyi tárca vezetője, akiért már aggódnak barátai, mivel a politikus az utóbbi időben csak levest, krémsajtot és vörös bogyókat eszik. Lefogyott Eric Besson bevándorlásügyi és Jean-Louis Borloo környezetvédelmi miniszter is, aki állítólag kevesebb vörösbort fogyaszt.

"Tudok arról, hogy Sarkozy azért piszkálja minisztereit, hogy ne legyen pocakjuk. Annyira korunk sztereotípiáinak foglya, hogy már másokra is rákényszeríti ezt" - mondta a Timesnak egy táplálkozási problémákkal foglalkozó francia pszichiáter.

Sarkozy azután lett fitneszmegszállott, hogy 2007-ben összejött Carla Bruni fotómodellel és megismerte Bruni fitneszedzőjét. Miniszterei egymás között már morognak az elvárások miatt, többen Sarkozy nyári rosszullétét (erről bővebben itt olvashat) is az intenzív diétának és sportnak tulajdonították. Akkor az orvosok azt javasolták neki, hogy egyen többet és kíméletesebben sportoljon.