Erős földrengés volt Indonéziában

Vágólapra másolva!
7,3-as erősségű földrengés rázta meg szombaton Indonézia keleti részét. A hatóságok cunamiriadót rendeltek el, amelyet később visszavontak. Senki sem sérült meg, károkról nem érkeztek jelentések.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg szombaton Indonézia keleti részét, Maluku körzetét. A hatóságok a 7,3-as erősségű földmozgás után cunamiriadót rendeltek el, amelyet azután rövid időn belül visszavontak.

A helyi idő szerint késő éjszaka történt földrengés epicentruma a Banda-tengeri Maluku szigetcsoporton lévő Saumlaki várostól 209 kilométerre északnyugatra volt, a fészke pedig 165 kilométer mélységben. Az amerikai geofizikai intézet (USGS) szerint a földmozgás erőssége 7-es volt. Az USGS szerint két napon belül ez volt a második erős földrengés.

Az emberek pánikba estek és kirohantak házaikból, a hatóságok szerint ugyanakkor senki sem sérült meg, károkról sem érkeztek jelentések. A rengést Malukutól délre és Pápua-Új-Guineától nyugatra több kis szigeten is érezték - közölte az egészségügy-minisztérium egyik illetékese.

Szeptember 30-án egy 7,6-os erősségű földrengésnek hivatalos adatok szerint több mint 1100 halálos áldozata volt Szumátra nyugati részén. Indonézia a Csendes-óceáni Tűzgyűrűnek nevezett területen fekszik, amely a föld egyik földrengésekben és vulkánkitörésekben leggazdagabb része - írja a BBC.