Milliós órát ajándékozott Putyin egy gyári munkásnak

Vágólapra másolva!
Keddi gyárlátogatásán odaajándékozta egy munkásnak drága svájci óráját Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök. A munkás emléket kért tőle, mire Putyin lekapta a csuklójáról az órát.
Vágólapra másolva!

Kedden Tula városának egyik gyárába látogatott Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök - írja a Guardian. A program végén odalépett hozzá egy kék kezeslábasba öltözött munkás, Viktor Zagevszkij, és megkérdezte tőle, nem adna-e valamilyen emléket neki a látogatásról. Putyin erre levette 1,75 millió forintot érő svájci Blanckpain óráját, és odaadta a munkásnak.

"Az apám nem várt ilyen nagylelkű ajándékot, csak szeretett volna valamit, ami emlékezteti Putyinra"- mondta Zagevszkij fia, Dmitrij. A fiú hozzátette, hogy az órát végül ő kapta meg, de sem ő, sem az apja nem akarja hordani: családi relikviaként fogják őrizni.

A fiú szerint a gyári munkásokat megosztotta az eset, néhányan gratuláltak az apjának, mások szerint nem volt illő ajándékot kérni. Az orosz lapok szerdán arról írtak, hogy talán a hazafias érzelem motiválta Putyint az ajándékozásnál, mert előzőleg Zagevszkij büszkén mesélte neki, hogy mindkét fia a hadseregben szolgál. Dmitrij szerint apjának két évébe telne, hogy megkeresse a svájci óra árát.

Putyin több hasonló gesztust is tett a közelmúltban. A múlt hónapban fotók készültek arról, hogy a kormányfő adott egy másik órát egy juhász gyerekének, és elajándékozott egy bicskát is. A Guardian szerint felmerül, hogyan engedheti meg magának Putyin a drága órákat, mikor a fizetése viszonylag szerény. 2007-ben például a GQ magazin jegyezte meg, hogy Putyin egy több mint 18 millió forintot érő aranyórát viselt, ami többe kerül, mint amennyi az éves fizetése.