Magyarokat vádolnak kokaincsempészettel Romániában

Vágólapra másolva!
Az ügyészek szerint kétszáz kilogramm kokaint csempészett Romániába egy négytagú magyar bűnözői csoport, amely ellen vádat emeletek Bukarestben. A drogot a vád szerint üdítőnek álcázva, hajón hozatták Peruból a konstancai kikötőbe.
Vágólapra másolva!

Három magyar és egy román állampolgár ellen emelt vádat a bukaresti Szervezett Bűnözés Ellenes Hivatal, amiért kétszáz kilogramm kokaint csempésztek be Romániába. A hivatal hétfői közleménye szerint P. József, T. Gabriella és T-né G. Mária magyar-, valamint R. Gyula román állampolgárok ellena a vád a nemzetközi kábítószer-kereskedelem.

A vádlottak az ügyészek szerint a 2008 júliusa és 2009 májusa között hamis dokumentumokkal kétszáz kilogramm kokaint csempésztek be Romániába. A drog Peruból érkezett a Fekete tenger-parti Konstanca kikötőjébe, ahol az átvizsgálásnál a vámosok rájöttek, hogy az üdítőnek csomagolt dobozok drogot tartalmaznak. A szállítmányt Aradig követték, ahol a most vád alá helyezett négy ember várta azt. A lefoglalt kábítószer értéke a román hatóságok szerint húszmillió euró.