Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hatvan év után békül a Puma és az Adidas

Vágólapra másolva!
Hatvan év után felhagy az egymással folytatott viszálykodással a Puma és az Adidas. A két sportszergyártó céget egy testvérpár alapította, akik még a második világháború idején vesztek össze.
Vágólapra másolva!

Befejezte az egymással folytatott viszálykodást a két német sportszergyártó, a Puma és az Adidas. A szembenállás 60 évvel ezelőtt kezdődött a cégeket alapító testvérpár között - írja a BBC.

Adi és Rudolf Dassler az 1920-as években együtt kezdtek el sportcipőket gyártani. A második világháború alatt azonban az eltérő politikai nézeteik miatt összevesztek, ezért 1948-ban két különböző gyárat hoztak létre a dél-németországi Herzogenaurach városában. Még a településen élők is annyira megosztottak voltak, hogy csak a Pumához, vagy csak az Adidashoz voltak hűségesek.

Az ellenségeskedést most lezárják, a két vállalat megállapodott abban, hogy szeptember 21-én a dolgozók kezet fognak egymással, majd pedig egy focimeccset játszanak. A gyár vezetői szerint ez lesz az első olyan rendezvény, amelyen a két gyár dolgozói közösen részt vesznek a cégek 1948-as megalapítása óta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről