Európának üzent bin Laden

Vágólapra másolva!
Szakítsanak az USA-val és vonuljanak ki Afganisztánból - üzente pénteken az európaiaknak Oszama bin Laden. Az üzenetet angol és német felirattal is közzétették. Egy elemzőközpont szerint az üzenet arra utalhat, terrortámadás készül Németország ellen.
Vágólapra másolva!

Az USA-val fennálló szövetség felbontására és katonaságuk Afganisztánból való kivonására szólította fel az európai népeket új hangüzenetében Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezére. A pénteken közétett üzenetről az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE számolt be.

"Egy okos ember nem pazarolja a pénzét és fiait egy washingtoni bűnbandára, és szégyellheti magát az, aki olyan koalícióban vesz részt, amelynek legfőbb parancsnoka nem tiszteli az emberi életet, és szándékosan falvakat bombáz a levegőből" - idézte az AFP. A világ legkeresettebb terroristája szerint az európaiak jobban megértenék a londoni és a madridi merényleteket, ha látták volna, hogy "amerikai szövetségesük és segítői" mit műveltek Afganisztánban.

A hangüzenetet videofelvétel formájában tették közzé, amelyen egy bin Laden-kép látható, miközben szól a szöveg. A felvételt kiadták német és angol felirattal is a SITE szerint.

Az amerikai IntelCenter megfigyelőcsoport szerint az üzenet nyelvezetének egyes elemei azt jelzik, a terrorszervezet támadásra készül. "Ez a jelzés, az öt idei Abu Talha-videó (ezekről bővebben itt olvashat)., amelyek közül hármat az utóbbi nyolc napban tettek közzé, illetve a küszöbön álló német választások fényében jelentősen növeli a fenyegetettséget" - közölte az IntelCenter, amely szerint nagyon nagy a veszélye, hogy Németországban vagy német érdekeltségek ellen támadást intéznek a következő négy hétben, akár már a vasárnapi választás előtt vagy alatt.