Elfogták a svédek a helikopteres rablókat

Vágólapra másolva!
Feltehetően azokat a rablókat fogták el Svédországban, akik a múlt szerdán helikopterrel raboltak ki egy bankot. Az elfogottak éppen külföldre akartak utazni.
Vágólapra másolva!

A svéd rendőrség feltehetően kézre kerítette azokat a rablókat, akik a múlt héten helikopterrel fosztottak ki egy készpénzmegőrzőt Stockholmban. A svéd különleges egységek a hétvégén hat férfit vettek őrizetbe, akik éppen el akarták hagyni az országot. Házkutatások során a rendőrök Ázsiába szóló repülőjegyeket találtak. A hatóságok részleteket egyelőre nem közölt az ügyről.

A belgrádi Press című napilap arról írt, hogy a szerb titkosszolgálat (BIA) már augusztus elején figyelmeztette Svédországot a helikopteres rablás tervére, ám a svéd rendőrség ezt nem vette komolyan. Ivica Dacic szerb belügyminiszter megerősítette, hogy idejében értesítették Svédországot. A miniszter szerint a rablást egy nemzetközi csoport hajtotta végre.

A fegyveres rablók egy lopott helikopterről ereszkedtek le a készpénzmegőrző épületének tetejére, betörték az ablakokat, majd húsz percen belül - ugyancsak helikopterrel - teli pénzeszsákokkal távoztak. A rendőrség nem tudta saját helikopterét a helyszínére küldeni, mert a közelben feltehetően pokolgépet helyeztek el.