Elkaszálták a csehek az előrehozott választást

Vágólapra másolva!
Nem vette napirendre a saját maga feloszlatásáról szóló javaslatot a cseh parlament alsóháza. Ezzel elkaszálták az őszre tervezett előrehozott választást.
Vágólapra másolva!

Nem lesz idő előtti választás Csehországban, miután a prágai törvényhozás nem szavazott a parlament önfeloszlatásáról. A cseh parlament alsóháza kedden délután a várakozásokkal ellentétben leszavazta az erről szóló javaslatot, elkaszálva ezzel az őszre tervezett előre hozott választást.

Mirek Topolánek jobbközép kormánya március végén mondott le, miután a képviselőházban elveszítette az ellenzéki szociáldemokraták kezdeményezte bizalmi szavazást. Akkor egy átmeneti kormány állt fel, amely az eredetileg október-novemberre tervezett előrehozott választásokig vezette volna az országot.

A következő képviselőházi választás várhatóan az eredeti időpontban, május végén, június elején lesz, addig minden marad a régiben: marad a politikai támogatással nem rendelkező kormány, marad a régi költségvetés és a döntésképtelenségig kiegyensúlyozott parlamenti viszonyok.