Öt napon át botorkált, és golfütővel védte magát az összetört nő

Vágólapra másolva!
Öt napon át küzdött a túlélésért az amerikai Sziklás-hegységben egy nő, miután balesetet szenvedett autójával, és összetörte magát. A hajából szürcsölte az esővizet, és golfütővel védte magát a vadállatoktól, amíg rátaláltak.
Vágólapra másolva!

Az 52 éves Cynthia Hoover szeptember 10-én szenvedett balesetet a Sziklás-hegységben: szarvasokat próbált kikerülni, amikor az autója megcsúszott, és leszaladt az útról - írja a Guardian. A kocsi egy domb alján kötött ki. Az asszonynak több bordája eltört, roncsolódott a gerince, átszúródott a tüdeje, az arcát zúzódások borították. Amikor kimászott a roncsból, látta, hogy körülbelül száz méterre van az úttól, egy olyan ponton, ahol nem vehetik észre az elhaladó autók.

A sérülései miatt nem tudott sem gyalogolni, sem visszamászni az útra, ezért még lejjebb kezdett kúszni, a kocsijából kivett golfütővel támogatta magát. 2600 méteres magasságban volt, csaknem két kilométerre a legközelebbi várostól. A hőmérséklet gyorsan zuhant, ő pedig csak rövidnadrágot és blúzt viselt. Ráadásul arra sem számíthatott, hogy a családja hamar kerestetni kezdi, mert hozzászoktak ahhoz, hogy gyakran utazgat egyedül.

Éjszakánként a golfütőjével riasztotta el a körülötte ólálkodó vadállatokat. A baleset után két nappal jégeső szakadt rá, és valószínűleg ez mentette meg az életét. A környéken ugyanis sem étel, sem ital nem volt, az asszony pedig az esőtől átázott hajából tudott vizet facsarni.

Szeptember 15-én menekült meg, mikor sikerült elérnie egy elhagyott, de turisták által látogatott régi aranybányát. Kiáltásait meghallották, és segítséget hívtak hozzá. Egy denveri kórházba szállították, ahol az orvosok azt mondták: a körülményekhez képest jó állapotban volt az asszony.