19 nőttapostak agyon egy pakisztáni ételosztáson

Vágólapra másolva!
Legalább 19 ember meghalt egy ételosztáson a pakisztáni Karacsiban, a nagy tolongásban agyontaposták őket vagy megfulladtak. A tragédia akkor történt, amikor több száz ember állt sorban lisztért.
Vágólapra másolva!

Legalább 19 nőt és gyereket tapostak halálra hétfőn a pakisztáni Karacsiban. A rendőrség szerint Karacsi egy sűrűn lakott városrészében egy segélyszervezet lisztet osztott, Wasim Ahmed rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy az áldozatok megfulladtak vagy agyontaposták őket a tolongásban.

Több mint harminc embert súlyos sérülésekkel kórházban kezelnek, a New York Times 25 sebesült nőről tud. Az AFP televíziós felvételekre hivatkozva azt írja, hogy a zsúfolt kórház ágyain sérült nők és gyerekek fekszenek, a holttesteket fehér lepedőkkel takarták le. A sérültek ellátását közlekedési dugó is nehezítette.

A New York Timesnak nyilatkozó egyik szemtanú szerint az ételért sorban álló nők teljesen megtöltötték a keskeny sikátorokat, ahogy az ételosztás helyszínéül szolgáló épületbe próbáltak bejutni. Az épületben egyszercsak elment az áram, ekkor tört ki a pánik. Egy másik szemtanú szerint a lisztet egy szűk téren osztották, ahol nők és lányok százai tülekedtek egymással. A BBC tudósítója szerint a tragédiát a lisztosztáson váratlanul felbukkant tömeg okozta. A segélyakciót a 14 milliós város egyik legsűrűbben lakott negyedében tartották.

A túlnyomórészt muszlim Pakisztánban jelenleg tart a ramadán hónap, amikor a hívők pirkadattól napnyugtáig böjtölnek. Az ünnep alatt sok iszlám-hívő oszt ételt a szegényeknek.