121 kínai gyereket mérgezett meg egy gyár

Vágólapra másolva!
Egy délkelet-kínai tartományban 121 gyereknél állapították meg, hogy vérükben kiugróan magas az ólomtartalom. A mérgezéséért valószínűleg egy akkumulátorgyár a felelős.
Vágólapra másolva!

A délkelet-kínai Fucsien (Fujian) tartományban 121 gyereknél állapították meg, hogy vérükben kiugróan magas az ólomtartalom. A gyerekek mérgezéséért valószínűleg egy akkumulátorgyár a felelős.

Szeptember 15-e és 20-a között két egészségügyi intézet összesen 287 mérgezésgyanús, tizennégy év alatti gyermeket vizsgált meg Szanghang (Shanhang) megye Longjan (Longyan) városában. Megállapították, hogy 120 esetben az ólomszint magasabb volt a megengedett értéknél.

A kormányzat már korábban bezáratta a Huacsiang akkumulátor gyárat, az ólomszennyezés feltételezett forrását, miután egyes gyermekek vérében túlzott mértékű ólom jelenlétét mutatták ki.

Kínában csak az idén már jó néhány ólommérgezéses ügyre derült fény például Senhszi (Shaanxi), Hunan és Yunnan (Jünnan) tartományokban. A hatósági vizsgálatokat nem ritkán csak a lakosság erőszakos és ingerült fellépése nyomán indították el.