Nem bántják Tóásót a bolíviai börtönben

Vágólapra másolva!
A Baptista Szeretetszolgálat többször is meglátogatta Tóásó Elődöt a bolíviai börtönben, és a férfi azt mondta nekik, a körülményekhez képest jól van. Tóásó Elődöt a politikai foglyok részére fenntartott részlegben, a Conchocoritoban őrzik, és azzal vádolják, hogy merényletet tervezett Evo Morales elnök ellen.
Vágólapra másolva!

A körülményekhez képest jól van Tóásó Előd, akit a bolíviai San Pedro börtönben tartanak előzetes letartóztatásban - erről számolt be a Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, aki a börtön vezetőségének engedélyével élelmiszereket, ruhákat juttatott be a férfinak. Tóásó Elődöt április 16-án fogták el kommandósok a dél-amerikai államban, az ottani hatóságok szerint egy olyan csoport tagja volt, amely az ország elnöke elleni merényletre készült.

Tóásó Elődöt a politikai foglyok részére fenntartott részlegben, a Conchocoritoban őrzik, a körülményekhez a szeretetszolgálat munkatársa azt mondta, hogy nem bántják.

Április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert.

Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.