Agyonlőtték a legendás drogbáró vízilovát

Vágólapra másolva!
Végeztek a kolumbiai hatóságok azzal a vízilóval, amely Pablo Escobar egykori kokainbáró magánállatkertjéből szökött meg, mert megelégelték, hogy feldúlja a vetést, és veszélyezteti a halászok életét az ország északnyugati részében. Két másik vízilovat még keresnek.
Vágólapra másolva!

Agyonlőtték azt az egytonnás vízilovat Kolumbiában, amelyik megszökött Pablo Escobar hírhedt drogbáró egykori magánállatkertjéből. Az állat két éve tűnt el másik két vízilóval együtt, amelyeket továbbra is keresnek. Az állatok után azért kezdődött hajtóvadászat, mert nagy kárt okoztak a terményben, és veszélyeztették a helyi halászokat Pereira közelében. A helyi hatóságok attól tartottak, hogy a vízilovak garázdálkodása halálos balesettel végződhet - jelentette az AP.

A Napoles névre keresztelt állatkert eredetileg a Medellín kartell feje, Pablo Escobar magánállatkertje volt. A kokainbáró, akit fénykorában a világ hetedik leggazdagabb emberének tekintettek, számos helyről hozatott egzotikus állatokat. Csak vízilóból 22 él még a kifutókban.

Az állatkert 1993-ban az államra szállt, miután a börtönből elszökött, a medellíni háztetőkön menekülő Escobart agyonlőtték (Escobarról és a kartellekről bővebben ebben a cikkben olvashat). Az állatkert igazgatója közölte, nem szabadna agyonlőni az állatokat.