Családja magánszertartáson búcsúzik Jacksontól

Vágólapra másolva!
Több százezer, de akár egymillió dollárt is megadnának egyesek azért, hogy láthassák Michael Jackson keddi gyászszertartását. Az egyik Los Angeles-i arénában tartott búcsúztatóra 8750 ember nyert két főre szóló ingyenjegyet. Bár a szervezők kérték, hogy senki ne árulja a belépőket, már néhány órával a sorsolás után hirdetni kezdték őket az online aukciós szájtokon. Közben kiderült, a család előzőleg magán-szertartáson búcsúzik a popsztártól egy helyi temetőben.
Vágólapra másolva!

Magánszertartás keretében már órákkal a hivatalos gyászszertartás előtt elbúcsúznak Michael Jacksontól családtagjai az egyik Los Angeles-i temetőben. A Los Angeles Times szerint számos hollywoodi híresség végső nyughelyén, a Forest Lawn temetőben búcsúzik a sztártól családja. Azt azonban nem tudni biztosan, hogy Jacksont is oda temetik-e el.

A család hétfőn közölte azoknak a hírességeknek az előzetes listáját, akik várhatóan részt vesznek a nyilvános gyászszertartáson. Ott lesz Mariah Carey, Lionel Richie, Smokey Robinson, Stevie Wonder és egy brit tehetségkutató verseny döntőse, Shaheen Jafargholi.

Eközben megindult a jegyüzérkedés a Michael Jackson búcsúztatójára szóló jegyekkel. A június 25-én meghalt énekes gyászszertartását a Los Angeles-i Staples Centerben tartják kedden, az eseményre 8750 jelentkező nyert két-két jegyet a vasárnapi sorsoláson. A jegyekért óriási verseny folyt, az aréna adatai szerint 1,6 millióan jelentkeztek be a jegyekért. A győztesek egy része viszont nem megy el a gyászszertartásra, hanem - a szervezők kérése ellenére - online aukciós szájtokon árulja az egyébként ingyen kapott jegyeket.

Forrás: AFP
A Los Angeles-i Dodge stadionban állnak sorba a szerencsések, hogy átvegyék jegyüket és karszalagjukat a megemlékezésre. További képekért kattintson a fotóra!

A legnagyobb aukciós oldalon, az Ebayen már néhány órával a sorsolás után megjelentek a jegyek, amelyeket több száz dollárért kínáltak. A licitek azóta több jegy árát felhajtották, az egyik ajánlat 100 ezer dollárról szól - a licitálónak ennyi pénzt ér meg két belépőjegy a búcsúztatóra. Más jegyekért több száz dollárt ajánlanak, de a legmagasabb licit egymillió dollárról szól. Az egyik amerikai, aki két jegyet nyert, nem a belépőt árulja, csupán a lehetőséget, hogy valaki elmehessen vele a gyászszertartásra. A tizennegyedik licitálónak ez 80 400 dollárt ér meg.

Michael Jackson búcsúztatóját kedden, helyi idő szerint 11 órakor tartják. Azok, akik jegyet nyertek, nem mehetnek be mindannyian az arénába: oda 11 ezer embert engednek be, míg a többi 6500 néző a közeli Nokia Theaterben követheti élőben az eseményt. A Los Angeles-i rendőrség bejelentette, hogy kedden lezárják a búcsúztatás helyszínét, és csak a jeggyel rendelkezőket engedik a terület közelébe. Az Egyesült Államokban öt televíziócsatorna - az NBC, az ABC, a CNN, az MSNBC és az E! - közvetíti élőben Michael Jackson búcsúztatását. Magyarországon a CNN International csatornán lehet megnézni a gyászszertartást, kedden este 8 órától, illetve a hazai Reflektor TV ígéri, hogy élőben közvetít majd (erről bővebben itt olvashat).