Másfél millióan mennének Jackson búcsúztatójára

Vágólapra másolva!
1,6 milliónál is több ember jelentkezett arra a 11 ezer helyre, amelyet Michael Jackson keddi Los Angeles-i gyászszertartására osztanak ki. A jegyekért interneten lehetett jelentkezni. Arról, hogy ki kapja a jegyeket sorsolás dönt.
Vágólapra másolva!

Több mint 1,6 millió rajongó regisztráltatta magát a Michael Jackson nyilvános gyászszertartására szóló 11 ezer belépőért. A jelentkezők hétfőn tudják meg, bejutnak-e a ceremóniára, a jegyeket internetes sorsoláson osztják ki.

A búcsúztatót kedden rendezik meg Los Angeles belvárosában, a Staples Centerben. A jegyekért két napig lehetett jelentkezni, a határidő szombaton járt le. További 6500 ingyenjegy a közeli Nokia Színházba szól. A rajongók az utóbbiban élő közvetítést láthatnak az eseményekről.

A sorsoláson a nyertesek csak egy kódot és instrukciókat kapnak, hol vehetik fel a belépőket hétfőn - a kisorsoltak fejenként 2-2 jegyhez juthatnak. A jegyelosztó központban a jegy mellé csuklópántot is adnak, a kettő együtt érvényes.

A június 25-én elhunyt zenész a kosárlabda-mérkőzéseknek és rockkoncerteknek otthont adó Staples Centerben készült londoni turnéjára.

Los Angelesben óriási tömegekre számítanak a megemlékezésen. Earl Paysinger helyettes rendőrfőnök szerint elképzelhető, hogy 250-700 ezer ember is az arénához siet, bár a szertartásra csakis jeggyel rendelkezők léphetnek be.

Jan Perry, a városi tanács illetékese arra kérte az embereket, hogy maradjanak otthon és inkább a televízióban nézzék gyászszertartást, amelyet élőben közvetítenek. A ceremóniát szabadtéri kivetítőkön nem mutatják majd, és gyászmenet sem szerveznek a városban.