Magyar drogdílerekre csaptak le Ausztriában

Vágólapra másolva!
Magyar drogcsempész bandára csaptak le az osztrák rendőrök. Tizenhárom gyanúsítottat tartóztattak le, több mint hatvan kiló heroint foglaltak le. A banda egy magyar férfi vezetésével Törökországból szállította a kábítószert európai országokba.
Vágólapra másolva!

Felszámoltak egy magyar kábítószer-kereskedő bandát Felső-Ausztriában - jelentette be kedden az osztrák rendőrség egy linzi sajtótájékoztatón. Összesen 13 gyanúsítottat tartóztattak le és valamivel több mint 64 kilogramm heroint foglaltak le tőlük. "Egy kézen meg lehet számolni, hány ilyen nagyságrendű fogás akad egy évben" - mondta egy illetékes rendőrtiszt az osztrák sajtó tudósítása szerint. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke - euróban számítva - "nyolc számjegyű" - tették hozzá.

A rendőrség szerint a banda 2001 óta összesen 72 kilogramm heroint csempészett Törökországból Európába és adott tovább más drogkereskedőknek. Legtöbbször bőröndökben, máskor a pótkerék alatt vagy pedig a benzintankban rejtették el a kábítószert.

A letartóztatások előzménye, hogy januárban egy magyar gépkocsiban 14 kilogramm heroint találtak az osztrák rendőrök, ezt a szállítmányt Münchenbe akarták eljuttatni. Azóta egy drogfutárt letartóztattak és a kismartoni bíróság nem jogerősen kilenc évi börtönre ítélte.

A csoport feltételezett vezetője egy 43 éves magyar férfi, akit Magyarországon tartóztattak le és jelenleg vizsgálati fogságban tartják Kismartonban. A férfi két másik kábítószercsempészési ügyben is gyanúsított, ezek közül az egyikben a magyar rendőrség 10,5 kilogramm drogot foglalt le tavaly, még 2001-ben pedig a francia hatóságok csaptak le egy 25 kilogrammos szállítmányra.