Száguldozó autóst lőttek agyon Washingtonban

Vágólapra másolva!
Agyonlőttek a rendőrök az amerikai törvényhozás közelében egy férfit, aki elsodort két rendőrt, majd pedig fegyvert fogott a rendőrökre. A történtek után a rendőrség rövid időre lezárta a Capitolium északi bejáratait.
Vágólapra másolva!

Rendőrök lelőttek egy férfit egy rutinellenőrzés után az amerikai törvényhozás épületénél helyi idő szerint szerda este - közölte a törvényhozás biztonsági szolgálatának szóvivője.

Az eset a törvényhozás épületétől néhány háztömbnyire, egy forgalmas főúton történt. Egy szabálytalanul közlekedő autó elütött két rendőrt. Az egyik rendőr állt, a másik pedig motorján ült, mindketten könnyebben megsérültek. A rendőrök ezután meg akartak állítani az autót, de a sofőr továbbhajtott, a rendőrök pedig üldözőbe vették.

Miután a 35 éves férfi karambolozott, kiszállt autójából, előrántotta a fegyverét, és hadonászni kezdett vele. A rendőrök felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de miután erre nem volt hajlandó, lelőtték. Egyes szemtanúk szerint az első lövést a szabálytalanul közlekedő férfi adta le. A lövöldözés során négy-öt lövés dördült el - közölték a szemtanúk.

A történtek után a rendőrség rövid időre elővigyázatosságból lezárta a Capitolium északi bejáratait, illetve az épületegyüttes melletti utat.