"A pop királya elnevezés túl kevés" - Elbúcsúztatták Michael Jacksont

Vágólapra másolva!
Egy gospel-kórus dalával kezdődött és egy lelkész üzenetével végződött a június végén elhunyt Michael Jackson emlékére rendezett koncert Los Angelesben. Egykori lemezkiadója szerint "a pop királya elnevezés túl kevés hozzá". Előbb a család vett búcsút a popsztártól, majd a Jackson koporsóját a gyászszertartás és emlékkoncert helyszínére, a Staples Centerbe vitték. A teremben, ahova csak néhány ezer ember juthatott be, zenészek, színészek, hírességek búcsúztak Jacksontól.
Vágólapra másolva!

"Azt hiszen a pop királya elnevezés túl kevés hozzá. Úgy gondolom, ő a valaha élt legnagyobb előadóművész" - mondta Michael Jacksonról Berry Gordy, a Jackson 5 lemezeit kiadó Motown lemeztársaság alapítója a június 25-én elhunyt popzenész búcsúztatóján. Szavait hatalmas vastaps kísérte a Los Angeles-i Staples Centerben.

Ebben a rendezvényközpontban készült nagy visszatérésére Michael Jackson a halála előtti hetekben. A holttestét rejtő, vörös virágokkal borított aranykoporsó a zenés búcsúztató ceremónia színpadán is ott volt.

A kétórás szertartást egy gospel-kórus indította, és egy rövid ima zárta. "Köszönjük az úrnak, hogy Michael hatással lehetett ránk..." - mondta Lucius Smith lelkipásztor. A kettő között zenésztársak, barátok, családtagok búcsúztak Jacksontól. Ki dallal, ki néhány, gyakran könnyekbe fúló szóval.

A beszélők méltatták Jackson zenei tehetségét, és pozitív hatását az amerikai, sőt az egész világ társadalmára. A zenészek többek között az ő szerzeményeit énekelték. Mariah Carey, Lionel Richie, Stevie Wonder, Usher is színpadra lépett. A fellépők közötti rövid szünetekben egyre-másra kiáltottak közbe a nézőtérre bejutott rajongók: "Szeretünk Michael!" Hiányzol!"

A legenergikusabb beszédet Al Sharpton fekete jogvédő, baptista lelkipásztor mondta: "Michael megtanított arra, hogy kiálljunk egymásért... "Michael soha nem állt meg! Michael soha nem állt meg! Michael soha nem állt meg!" - kiáltotta sztentori hangon. Brooke Shileds színésznő arról beszét, hogy Jacksont ugyan a pop királynak nevezték, de számára mindig is a Kis herceg volt, aki a szívével látott.

Megható pillanat volt, amikor a ceremónia végén Jackson lánya, Paris Katherine is megszólalt: "Apa,a legjobb apuka volt, akit csak kívánni lehetett... nagyon szeretem".

Moonwalkos flashmob a Hősök terén:

Az ünnepség után Jackson koporsóját megint autóba tették, a CNN előbb azt jelentette, hogy a Forest Lawn temetőbe szállítják, ahol végső nyugalomra helyezik, de később közölték, ezt senki nem erősítette meg. Nem tudni, hova vitték a koporsót, és hogy hol helyezik végső nyugalomra a popsztárt.