Négy katona halt meg két repülőbalesetben

Vágólapra másolva!
Lezuhant a brit légierő egyik Tornado típusú repülőgépe Skóciában. A balesetben mindkét pilóta meghalt. A lezuhanás okait még nem tudni, de annyi biztos, hogy a Tornadókat megbízható gépnek tartják. Rövid időn belül ez a második súlyos baleset a brit légierőnél. Közben Belgiumban is balesetet szenvedett egy katonai repülő felszállás közben, itt is életét vesztette két ember.
Vágólapra másolva!

Gyakorlat közben lezuhant a brit királyi légierő (RAF) egyik Tornado F3-as repülőgépe. A Skócia fölött történt balesetben a gépen tartózkodó két pilóta életét vesztette - közölte a londoni védelmi minisztérium. A gép épp rutinrepülést hajtott végre. A baleset oka egyelőre ismeretlen, a minisztérium azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A múlt hónapban szintén történt egy baleset a brit légierőnél: akkor egy pilóta és egy kadét vesztette életét, amikor gépük Oxfordshire fölött összeütközött egy vitorlázó repülőgéppel, és lezuhant. A vitorlázó pilótája sikeresen katapultált a gépéből, így ő túlélte a balesetet.

A Tornado F3-asok 1985 óta szolgálnak a brit légierőnél. A gépek legfőbb tulajdonsága, hogy alkalmasak a hosszú távú járőrözésre, ráadásul rossz időjárás esetén és éjszaka is lehet velük repülni.

Halálos repülőbaleset Belgiumban is

Lezuhant Belgiumban egy katonai repülőgép péntek délelőtt, a rajta tartózkodó két katona meghalt - jelentette be a védelmi minisztérium.

A Piper Cub típusú gépet Tirlemont közelében, felszállás közben érte a szerencsétlenség, egyelőre nem tudni, hogy miért. A gépen a pilóta és egy tartalékos tiszt tartózkodott. A baleset körülményeit szakértők vizsgálják.