Vágólapra másolva!
Életfogytiglanra ítélték Párizsban a 28 éves Youssouf Fofanát, aki 22 évet biztosan börtönben tölt majd Ilan Halimi meggyilkolásáért.
Vágólapra másolva!

Pénteken este Párizsban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a "Barbárok" nevet viselő utcai gang vezetőjét, Youssouf Fofanát. A 28 éves férfi a zsidó származású és vallását is tartó Ilan Halimi halálra kínzásáért állt a bíróság előtt.

A bírósági döntés bejelentését Fofana megtapsolta. A vádlott az ülés alatt is folyamatosan integetett a teremben tartózkodó rokonainak - írja a Le Figaro.

A perben nem csak Fofana ült a vádlottak padján, hanem még 26-an: volt, akit felmentettek, de volt olyan is, aki 18 éves börtönt kapott.

A büntetési tételekkel kapcsolatban Ilan Halimi családja csalódottságát fejezte ki, főleg azért, mert Youssouf Fofana segítőit nem büntették elég szigorúan. A franciaországi zsidó közvélemény az antiszemitizmus kikristályosodását látta a Halimi-gyilkosságban, pénteken egy kisebb csoport tüntetést is szervezett a bírósági épület elé.

A három évvel ezelőtti brutális gyilkosság hatalmas felháborodást keltett Franciaországban. Halimit az interneten elcsábította egy lány (ő kilenc évet kapott), majd pedig a randevú helyett három héten át kínozták az akkor 23 éves fiút, akit végül felgyújtottak, és haldokolva egy pályaudvaron a sínek mellett hagyták.