Robbanás egy francia vegyi üzemben

Vágólapra másolva!
Halálos áldozatokkal járó robbanás történt a Total egyik franciaországi vegyi üzemében. A robbanás oka még ismeretlen. A detonációban ketten meghaltak, többen megsérültek, de még kutatnak a romok alatt áldozatok után.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt szerdán délután a Total olajipari vállalat egyik vegyi üzemében a kelet-franciaországi Carling-ban: legalább ketten meghaltak és öten megsérültek, de elképzelhető, hogy több embert maguk alá temettek a romok. A valamivel délután 3 óra után bekövetkezett robbanás okai egyelőre nem ismertek, a cég szerint baleset történt.

A hatóságok szerint gáz nem szivárgott ki az üzemből a katasztrófát követően. A France Info francia hírrádió helyszíni tudósítása szerint a robbanást húsz kilométeres körzetben lehetett hallani, és egy pillanatra lángok csaptak fel az üzem felett, majd fekete füst lepte el a környéket. A robbanás ereje száz méteres körzetben elsodorta az üzem területén tartózkodókat: ketten meghaltak, öten megsérültek, közülük hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, valamennyien a vegyi üzem alkalmazottai.

Az üzemben dolgozó munkások beszámolója szerint a finomítót szerdán délután akarták újraindítani, miután a régióban uralkodó heves viharok miatt keddre virradóra le kellett állítani a termelést. Egyes feltételezések szerint az újraindításkor berobbanhatott a kemencében korábbról megmaradt gáz, és ez okozta a balesetet.

A tűzoltók jelenleg is folytatják a romok alá szorulthatott emberek keresését.