CNN: orvosa adta be a végzetes gyógyszert Jacksonnak

Vágólapra másolva!
Saját orvosa adta be Michael Jacksonnak azt a gyógyszert, amely a halálát okozta - írja a CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva. A hírportál szerint a rendőrök úgy vélik, az orvos sebészeti műtéteknél alkalmazott propofolt adott Jacksonnak a zenész halála előtti 24 órában.
Vágólapra másolva!

Személyi orvosa, Dr. Conrad Murray adott be olyan erős gyógyszert Michael Jacksonnak, amely a rendőrség szerint a zenész halálát okozta - írta a CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírportál szerint az orvos a sebészeti altatásokhoz alkalmazott propofolt - amelyet Diprivan márkanéven forgalmaznak - adott be Jacksonnak a halála előtti 24 órában.

Az orvos ügyvédje hétfőn nem volt hajlandó kommentálni az ezzel kapcsolatos híreszteléseket. Korábban azt állította, hogy Murray nem írt fel és nem adott be semmiféle olyan dolgot, amely megölhette volna a zenészt. Egy biztos: a héten nyilvánosságra hozzák, hogy mitől halt meg június végén Jacko - közölte a Los Angeles-i halottkém irodája kedden.

Az amerikai hatóságok kedden újabb házkutatást tartottak Murray Las Vegas-i otthonában és rendelőjében. A kábítószer-ellenes ügynökség (DEA), a Los Angeles-i és a Las Vegas-i rendőrség nyomozói azt próbálták kideríteni, hogy az orvos adott-e a sztárnak június 25-i hirtelen halála előtt olyan gyógyszert, amely a halálát okozhatta. Az orvost egyelőre nem nyilvánították gyanúsítottnak.

Murraynél nem ez volt az első házkutatás: a múlt héten fogyasztószer-tablettákat, izomlazítót, két számítógépes merevlemezt, adóhivatali felszólításokat koboztak el. A házkutatás során olyan gyógyszereket - többek közt a műtéti altatóként használt Proforolt - találtak a házban a DEA ügynökei, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni.

Conrad Murray Michael Jackson mellett volt, amikor az énekes június 25-én meghalt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a popsztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat. Murrayt a hatóságok eddig nem vádlottként, hanem tanúként hallgatták ki kétszer is Jackson halálának ügyében. Várhatóan jövő héten derül ki hivatalosan, mi okozta a popsztár halálát, addigra készül el a teljes toxikológiai vizsgálat.

Azt még mindig vizsgálják, hogy pontosan mi vezetett Jackson június 25-i halálához. A halottkém a toxikológiai labor vizsgálatának eredményét várja. A végleges boncolási jegyzőkönyv várhatóan a héten elkészül. Az ABC News információi szerint a patológusok halálos gyógyszerkeverékre bukkantak az énekes szervezetében. A sztár lesoványodott testében csak receptre kiadható szereket találtak, egyebek mellett rendkívül erős fájdalomcsillapítókat: OxyContint és Demerolt.