A gyerekeit akarja Jackson volt felesége

Vágólapra másolva!
Michael Jacksontól született gyerekeit követeli Debbie Rowe, a múlt héten szívleállás miatt elhunyt énekes volt felesége. Rowe Jackson két idősebb gyermekének biológiai anyja, a házaspár 1999-ben vált el. Jackson végrendeletében kizárta örökségéből a nőt, aki azonban az NBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy harcolni fog a gyerekekért. Közben előkerült egy videó is, amely állítólag Jackson halála előtt két nappal készült az énekesről.
Vágólapra másolva!

"A gyerekeimet akarom" - jelentette ki az NBC-nek adott interjújában Debbie Rowe, Michael Jackson volt felesége. Rowe - aki Jackson halála óta először szólalt meg nyilvánosan - azt mondta, harcolni fog a gyerekek gondozásának jogáért. Jackson azonban 2002-ben kelt végrendeletében kinyilvánította, örökségéből volt neje nem részesedhet, gyermekei nevelését pedig 79 éves édesanyjára, Katherine Jacksonra bízta.

Rowe a múlt héten szívleállás miatt hirtelen elhunyt énekes két gyermekének biológiai anyja. Prince Michael jelenleg 12, Paris Michael Katherine pedig 11 éves. Jackson harmadik egyermeke, a hétéves Prince Michael II, ismeretlen béranyától született. Rowe korábban lemondott gyermekeiről, majd később ezt visszavonta, a vita azonban nem zárult le egyételműen. Ő és Jackson végül 2006-ban egyezséget kötöttek, ennek részletei azonban ismeretlenek.

A napokban a TMZ.com amerikai portál felvetette, hogy Rowe - aki 1996-1999 között volt az ötvenévesen meghalt énekes felesége - talán nem is Jackson fiaianak biológiai anyja (a portál szerint az apa sem Jackson). Rowe viszont az NBC-nek adott telefonos interjúban kijelentette, kész DNS-tesztenek alávetni magát, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét. Azt is mondta, megpróbálja majd elérni, hogy Michael Jackson apja, Joe Jackson ne találkozhasson a gyerekekkel. "Kiállok értük, ezt kell tennem" - fogalmazott.

Michael Jackson végrendeletét csütörtökön adták át egy Los Angeles-i bíróságnak. Végakarata szerint minden vagyona családjára száll. A 2002 július 7-én készült dokumentumból kiderül az is, hogy Jackson szándékosan hagyta ki az örökségből Debbie Rowe-t. "Szándékosan nem kap részt az örökségből volt feleségem, Deborah Rowe Jackson" - írta. Az örökség formálisan a Jackson édesanyja, Katherine nevén levő családi alapítványé lesz. Az énekes anyját jelölte meg három gyermeke gyámjául is. Ha Katherine Jackson képtelen lenne a gyerekek nevelésére, vagy nem lenne rá hajlandó, a végrendelet szerint Diana Ross énekesnőnek, Jackson régi barátjának kell vigyáznia rájuk - írta a BBC. (A végrendeletről bővebben itt olvashat.)

Közben a CNN amerikai hírtelevízió honlapján nyilvánosságra hoztak egy videót, amely a Michael Jackson turnéjának reklámját előkészítő AEG szerint két nappal Jackson halála előtt készült. A június 23-ára datált felvételen Jackson a Los Angeles-i Staples Center arénában próbál a közelgő koncertsorozatra. Az énekes a videón egészségesnek látszik, végigtáncolja és énekli "They Don't Care About Us" című számát. (A videót a CNN honlapján, itt megnézheti.)

A Los Angeles-i Staples Center Jackson búcsúztatásának helyszíne is lesz. A búcsúztatót kedden tartják a 20 ezer fős befogadóképességű csarnokban. További részleteket egyelőre nem közöltek az eseménnyel kapcsolatban - írja a CNN.