Ügyvédjei visszaszerezték Jackson 5,5 millió dollárját

Vágólapra másolva!
Michael Jackson ügyvédei 5,5 millió dollárt - több mint 1 milliárd forintot - szereztek vissza a popsztár egyik korábbi pénzügyi tanácsadójától. Hamarosan kezdődik a bírósági tárgyalás, amely dönt Jackson hagyatékáról. eldőlhet gyerekeinek sorsa is, bár Jackson anyja és korábbi felesége először vagyonáról szeretne dűlőre jutni.
Vágólapra másolva!

A Michael Jackson vagyonát kezelő ügyvédek 5,5 millió dollárt - körülbelül 1 milliárd 34 millió forintnyi pénzt - szereztek vissza a popsztár egyik korábbi pénzügyi tanácsadójától - írja a bírósági dokumentumokra hivatkozva a CNN. A dokumentumokból nem derül ki, hogy milyen pénzügyi tanácsadókról van szó, illetve az sem, hogyan szerezték vissza a pénzt.

Az énekes vagyonát kezelő két ügyvéd - John Branca és John McClain - abban bízik, hogy a Los Angeles megyei fellebbviteli bírósághoz benyújtott keresetükkel több tízmillió dollárt tudnak visszaszerezni. Az ügyvédek azt szeretnék elérni, hogy a pénzből rendszeres havi juttatást kapjon az énekes anyja és három gyereke.

Jackson vagyonát jelenleg 500 millió dollárra, vagyis 94 milliárd forintra becsülik. A két ügyvéd - a CNN szerint - azt mondta a bíróságnak, hogy aktívan és keményen fognak dolgozni annak érdekében, hogy rendezzék a popsztár hagyatékát.

A Jackson hagyatékáról döntő bírósági tárgyalás augusztus 3-án lesz, ekkor kerül szóba többek között gyerekeinek állandó gyámság alá helyezése, illetve a végrendelet pénzügyi részeinek a tárgyalása. Jelenleg Katherine Jackson, Michael Jackson édesanyja az énekes három gyermekének az ideiglenes gyámja.

Debbie Rowe - Jackson egykori felesége, a két idősebb gyerek édesanyja - még nem nyilatkozott arról, hogy ragaszkodik-e a gyámsághoz, illetve a látogatási jogához. A gyerekek felügyeletéről az énekes anyja és volt felesége korábban többször nem tudott megállapodni. Először az anyagi kérdésekben akarnak dűlőre jutni.

A múlt héten derült ki, hogy Jackson magánorvosára, Conrad Murrayra irányul az a nyomozás, amelyet az amerikai rendőrség a popsztár halála miatt rendelt el. Conrad Murray Michael Jackson mellett volt, amikor az énekes június 25-én meghalt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a popsztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat.