A brazilok szerint megtalálták két Airbus-utas holttestét

Vágólapra másolva!
Nem volt bekapcsolva az eltűnt francia Airbus robotpilótája, amikor a gép lezuhant - közölték hivatalos források. A hétfőn eltűnt gép 24 hibaüzenetet küldött, mielőtt eltűnt volna a radarképernyőkről. A brazil légierő azt közölte, hogy megtalálták két Airbus-utas holttestét az óceánban, most a szakértők vizsgálata következik, hogy valóban az utasok földi maradványaira bukkantak-e a kutatócsoportok.
Vágólapra másolva!

A BBC szerint a brazil légierő szombat reggel megtalálta a hétfőn eltűnt Airbus repülőgép utasai közül kettőnek a holttestét. Két férfi holttestéről van szó - közölték később a hatóságok. Nemzetiségük egyelőre nem ismert.

A repülőgép roncsai közül is megtaláltak állítólag néhány darabot - köztük a gép egyik ülését -, illetve az utasok személyes tárgyai közül is előkerült például egy táska. Az MTI szerint a táskában egy Air France-repülőjegy is volt.

Még vizsgálódnak

A brazil légierő bejelentése nyomán szakértők fogják megvizsgálni, valóban a gép utasainak a földi maradványaira bukkantak-e. A hatóságoknak még az Air France-szal egyeztetniük kell arról, hogy a megtalált ülés tényleg az eltűnt gép sorszámozott berendezése volt-e.

A hétfőn eltűnt francia utasszállító repülőgép robotpilótája nem volt bekapcsolva akkor, amikor a gép lezuhant - írja a BBC hivatalos forrásokra hivatkozva. Egyelőre nem tudni, hogy a pilóták kapcsolták-e ki, vagy a műszer mondta fel a szolgálatot a gép sebességmérő műszerei miatt. A viharzónában haladó repülő sebességét jelző műszerek ugyanis ellentmondó adatokat jeleztek. A francia meteorológiai szakértők szerint arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a gép különlegesen erős viharba került volna.

Forrás: AFP

A képre kattintva a roncskeresésről talál további fotókat

Az Airbus öt perc alatt 24 hibaüzenetet küldött, mielőtt eltűnt a radarképernyőről a vizsgálatokat végző francia csoport vezetője, Paul-Loius Arslanian szerint.

Az Air France 447-es járata Rio de Janeiróból tartott Párizsba, amikor közép-európai idő szerint hétfő hajnalban az Atlanti-óceán felett eltűnt. A gépen 228 ember utazott, többségében brazil és francia állampolgárok, de 31 egyéb nemzetiségű ember mellett négy magyar állampolgár - két felnőtt és két gyerek - és egy szlovákiai magyar férfi utasa is volt.

A repülőgép roncsait francia, brazil és amerikai hajók keresik.