Négy lövés végzett a rendőröket leleplező újságíróval

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy nem kellett volna írnia egy mexikói újságírónak 302 korrupt rendőr felfüggesztéséről. A férfit tisztázatlan körülmények között lelőtték kedden, és a tettesek is egérutat nyertek. Négy lövés végzett az újságíróval.
Vágólapra másolva!

Cohauila mexikói államban elraboltak és agyonlőttek egy újságírót, aki legutóbbi munkáiban rendőrök bűnügyeivel foglalkozott - jelentette kedden a lap, amelynek dolgozott.

Eliseo Barrónt helyi idő szerint hétfő este hurcolták el Torreón város körzetében lévő lakásáról csuklyát viselő fegyveresek. Igaz, hogy a felesége azonnal értesítette a rendőrséget, és az állítólag lezárta a környék útjait, a támadóknak mégis sikerült elmenekülniük. A férfi holttestét másnap egy öntözőárokban találták meg. Négy lövéssel végeztek vele.

Barrón az elmúlt napokban arról adott hírt, hogy Torreón rendőrségéről 302 beosztottat függesztettek föl a munkájából "a beléjük vetett bizalom elvesztése miatt". Az illetők közül mintegy húsz ügynök ellen egy nappal később vádat emeltek zsarolás és hivatali visszaélés miatt - írta a La Opinión.

Az emberi jogok mexikói országos bizottságának áprilisi jelentése szerint a közép-amerikai országban az első négy hónapban három újságírót gyilkoltak meg, több mint negyvenet pedig megfenyegettek, vagy meg is támadtak.