Magyar katonákra támadtak Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Helyi ellenállók támadtak magyar katonákra Afganisztánban. A magyar Tartományi Újjáépítési Csoport járőre viszonozta a tüzet és visszaverte a támadást, senki nem sérült meg - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Rátámadtak Afganisztánban szolgáló magyar katonákra helyi ellenállók, magyar idő szerint szombaton délelőtt fél tíz körül. A járőröző magyarok visszaverték a támadást, senki nem sérült meg közülük - közölte a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs és toborzó főosztálya.

A kézifegyverekkel felszerelt ellenállók lesállásból támadtak rá a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) egyik összekötő csoportjára, amikor útvonal-felderítő járőrfeladatot hajtott végre azon a területen, amelyért a magyarok felelősek.

A támadás Pol-e Khomritól északra körülbelül 40 kilométerre történt. A járőr viszonozta a tüzet, a támadást visszaverte, majd visszavonult a táborba. A közlemény szerint a járőrcsoport katonái az előírásoknak megfelelően jártak el. Senki nem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett.