Csehországban és Svájcban is megjelent a H1N1-vírus

Vágólapra másolva!
Többek között Csehország, Svájc és Izland is felkerült az új típusú influenza által érintett országok listájára. Csehországban egy New Yorkból érkezett fiatalembernél diagnosztizálták a betegséget. Összesen már negyvenhat országban jelent meg a vírus.
Vágólapra másolva!

Csehországban regisztrálták a H1N1 influenzavírus okozta első megbetegedést - jelentette be hétfőn az egészségügyi minisztérium az állami tévé híradása szerint. A betegséget egy fiatalembernél mutatták ki, aki New Yorkból érkezett Csehországba - írja a CTK cseh hírügynökség. Csehországban eddig száz embert vizsgáltak újinfluenzás megbetegedés gyanúja miatt.

A csehországi eseten kívül újabb öt országban jelent meg az új influenza vírusa. Tajvan, Kuvait, Izland, Svájc és Honduras is megerősítették az első fertőzéseket a Reuters szerint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig 12 515 megbetegedésről tud, amiből 91 végződött halállal (ebből 80 Mexikóban). A világ majdnem összes kontinensén, 46 orsztágban megjelent már a vírus, kivéve Afrikát.