A frankfurti reptéren randalírozott az ukrán belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Jurij Lucenko ukrán belügyminiszter és 19 éves fia mobiltelefonokkal dobálta meg egy repülőgép személyzetét Frankfurtban, mert hétfő este nem engedték fel őket a Dél-Koreába tartó járatra. A gép pilótája azért döntött így, mert mindketten ittas állapotban voltak és hangoskodtak. A kijevi minisztérium szerint a miniszter nem randalírozott, csak lekéste a csatlakozását.
Vágólapra másolva!

Rendőrök vezették el Jurij Lucenko ukrán belügyminisztert, miután hétfő este ittasan randalírozott a frankfurti repülőtéren - írta szerdán a Bild című német bulvárlap. A rendőrség megerősítette a lapban megjelenteket.

Jurij Lucenko a fiával együtt frankfurti átszállással tartott Kijevből Szöulba. A Lufthansa német légitársaság szóvivője a lapnak azt mondta, hogy egy ukrán utas "erősen ittasnak" tűnő állapotban "hangoskodott". Hírek szerint a belügyminiszter 19 éves fia is hasonló állapotban volt.

A gép kapitánya ezután úgy döntött, hogy nem engedi föl őket a fedélzetre, mivel tartott attól, hogy a két ukrán a Dél-Koreába tartó gép fedélzetén is közönségesen fog viselkedni. Miután ezt közölték velük, apa és fia akcióba lendült - állítólag mobiltelefonokat hajigáltak a személyzetre -, ezért a rendőrség némi dulakodás után elvezette őket. Az ukrán miniszter és fia végül a kedd esti járattal utazott el Szöulba.

A kijevi belügyminisztérium cáfolta a hírt, azt állítják, nem volt semmiféle, ittasság miatti konfliktus, a belügyminiszter és kísérete azért késte le a csatlakozást, mert érkezés után a tranzitban különféle iratokat kellett kitölteniük.

Jurij Lucenko belügyminiszter tavaly a kijevi főpolgármestert pofozta fel, akkor az ukrán főügyészség vizsgálatot indított ellene.