Újabb áldozata van az új influenzának az USA-ban

Vágólapra másolva!
Texasban meghalt egy asszony, aki az új típusú influenzavírusban betegedett meg - közölték kedden az amerikai egészségügyi hatóságok. Ez a második haláleset, amely nem Mexikóban történt, és most először fordult elő, hogy az Egyesült Államokban helyi lakost halt meg a fertőzésben.
Vágólapra másolva!

Újabb áldozata van az új influenzavírusnak az Egyesült Államokban: az egészségügyi hatóságok keddi közlése szerint meghalt egy texasi nő, aki korábban az A/H1N1 vírussal fertőződött meg. Ő a betegség második halálos áldozata az Egyesült Államokban. Áprilisban egy mexikói kisgyerek halt meg ebben a kórban az Egyesült Államok területén. A mostani haláleset az első olyan az Egyesült Államokban, amikor helyi lakos fertőződött meg az új vírussal. A texasi nő Cameron megyében, az amerikai-mexikói határ közelében halt meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keddi - még az amerikai bejelentést megelőző - összesítése szerint az új influenzavírus eddig 30 halálos áldozattal járt: közülük 29-en Mexikóban haltak meg. A WHO legfrissebb adatai szerint eddig a világ 21 országában 1490 embert fertőzött meg bizonyíthatóan az új típusú influenza.

Mexikóban 822 bizonyított megbetegedést regisztráltak eddig, az Egyesült Államokban 427-et, Kanadában 140-et. Az A/H1N1 vírus Spanyolországban 57, Nagy-Britanniában 27, Németországban 9, Új-Zélandon 6, Olaszországban 5, Franciaországban és Izraelben 4-4, El Salvadorban és Dél-Koreában 2-2 embert fertőzött meg. 1 betegről tudnak eddig Ausztriában, Kínában, Kolumbiában, Costa Ricán, Dániában, Írországban, Portugáliában és Svájcban.