Száz évre ítélték a gyerekeit megmérgező férfit

Vágólapra másolva!
Egy levesgyártó cégtől akart pénzt kicsikarni az a georgiai férfi, aki gyógyszereket és öngyújtófolyadékot kevert saját gyerekei ételébe. Az esküdtszék bűnösnek találta a férfit, a bíróság pedig száz év börtönbüntetést rótt ki rá.
Vágólapra másolva!

Száz év börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy férfit, aki mérgező anyagokat kevert gyerekei levesébe, hogy kártérítést kapjon egy levesgyártó cégtől - közölte vasárnap az AHN hírügynökség. A Georgia állambeli William Cunningham a Campbell Suop vállalattól akart pénzt kicsikarni úgy, hogy megmérgezte 18 hónapos lányát és 3 éves fiát.

Cunningham egyebek között receptre kapható Prozac és Amitriptyline nevű antidepresszáns gyógyszereket, valamint öngyújtófolyadékot kevert gyerekei ételébe. A fiú és a lány kétszer is kórházi kezelésre szorult. Egy családtag szerint elképzelhető, hogy a lenyelt öngyújtófolyadék miatt életük végéig légzési rendellenességekkel fognak küzdeni.

Az esküdtszék ötrendbeli, gyerekek elleni kegyetlenségben és kétrendbeli súlyosbított támadás vádjában bűnösnek találta a férfit. A korábban teherautó-sofőrként dolgozó Cunninghamet 2006 márciusában tartóztatták le. A férfi két hónappal korábban megfenyegette a Campbell céget, hogy pert indít ellene, mivel a cég szerinte fertőzött levest gyárt. Később, 2007-ben bevallotta, hogy alaptalanul támadta a vállalatot.